Steeds meer Nederlanders gaan duurzamer leven. En dat is ook nodig! Wist je dat je ook op het gebied van zonwering bewuste en duurzame keuzes kunt maken? Lees hier tips over circulaire gordijnen, over hoe jij de levensduur van gordijnen kunt verlengen en energiebesparende tips met gordijnen.

Gerecyclede gordijnen

gordijnen

Wist jij dat sommige gordijnen zijn gemaakt van volledig gerecycled materiaal? Pax Raamdecoratie heeft een collectie vitrages die zijn gemaakt van 100% gerecyclede petflessen. Per m² worden er zo’n 23 flessen gerecycled. Daarnaast verbruikt de wijze van productie 70% minder energie, 75% minder CO2 en 86% minder water ten opzichte van traditionele polyester. Een stuk duurzamer dus!

Dit heeft overigens geen invloed op de kwaliteit van de stof. Het is een zeer luxe en zachte vitragestof; je ziet niets terug van de gerecyclede flessen.

Levensduur van gordijnen verlengen

Hoe kun je zo lang mogelijk van jouw gordijnen genieten? Het beste advies is: ga voor kwaliteitsproducten. Goedkoop is duurkoop, wordt ook wel gezegd. Je kunt namelijk heel goedkoop gordijnen kant en klaar kopen, bijvoorbeeld Jysk gordijnen of Ikea gordijnen, maar kwaliteit gordijnen op maat gaan een stuk langer mee. Omdat de maatwerk producten precies passen in jouw raam, blijft het product bovendien langer mooi. Gordijnen van kwalitatieve materialen gaan tot 200% langer mee!

Isolerende gordijnen

Isolerende gordijnen

Wist je dat enorm veel warmte verloren gaat via het raam? Een manier om minder warmte te verliezen via de ramen, zijn isolerende gordijnen. Met name deze verduisterende gordijnen op maat hebben een isolerende functie, dankzij de blackout coating. Je vermindert hiermee je jouw energieverbruik. Er is een top 5 opgesteld met de meest isolerende vormen van raamdecoratie:

  1. Verduisterende dubbele honingraat plisségordijnen
  2. Blackout gordijnen & rolgordijnen op maat met zijgeleiding
  3. Screendoeken (speciaal type rolgordijnen)
  4. Lamellen en jaloezieën van aluminium
  5. Shutters

Energie besparen met gordijnen

Ondanks radiatoren vaak bij ramen zijn geplaatst, kun je het best geen gordijnen voor de verwarming hangen. De warmte zal direct verdwijnen via het raam en dit is doodzonde!

Laat zomers op warme dagen jouw slaapkamer gordijn dicht. Zo houd je meer warmte buiten en blijft de kamertemperatuur een stuk aangenamer. Zijn jouw gordijnen aan vervanging toe? Bekijk dan de beste gordijnen voor de slaapkamer. Houd ook in de winter gordijnen ’s avonds en ’s nachts gesloten, zodat de warmte langer binnen blijft. Naast energiebesparend, ook nog eens een stuk gezelliger.

duurzame