Wat zijn warmtepompen, wat zijn de voordelen en de nadelen?

Een warmtepomp is eenvoudig gezegd een elektrische cv ketel. Wanneer je op zoek gaat naar een warmtepomp loop je meteen tegen een probleem aan. Welke warmtepomp is voor jouw huis geschikt? De prijzen variëren nogal. Het is dus van groot belang dat jij je laat adviseren. Vraag advies op maat aan de expert. Een warmtepomp aanschaffen is een grote uitgave, een reden om er goed over na te denken. Gelukkig vind je veel info online, waardoor jij je kunt inlezen in deze voor bijna iedereen onbekende materie. Noteer de vragen die je tegenkomt terwijl jij de informatie tot je neemt. Ga ermee naar een expert die de juiste warmtepomp in jouw situatie zal aanwijzen. Onderstaand lees je de voordelen en de nadelen van een warmtepomp.

De voordelen van een warmtepomp:

  • Door de aankoop van een warmtepomp ben je gereed voor de toekomst.
  • Bij verkoop van een woning is een warmtepomp een pluspunt.
  • Subsidie behoort tot de mogelijkheden (vraag zelf even na, of dit ook voor jou geldt).
  • Een warmtepomp is duurzaam en gaat lang mee.
  • Er is weinig onderhoud nodig aan een warmtepomp.
  • CO2 vermindering, dus beter voor het milieu.
  • Lagere energierekening.

De nadelen van een warmtepomp:

  • Duur in aanschaf.
  • Niet alles is er al over bekend, hoe gedraagt het apparaat zich bij langdurig gebruik bijvoorbeeld? Toch zijn er al jaren geleden warmtepompen in gebruik genomen en heeft de techniek niet stil gestaan. Zou dit nadeel een misvatting zijn? Praat erover met je installateur.
  • Soms dienen er maatregelen genomen te worden tegen het geluid.

Warmtepompen aankopen, waar let je op?

Bij de aankoop van een warmtebron let je erop dat je met een vertrouwd bedrijf in zee gaat. Je kunt niet overal zelf verstand van hebben en sommige zaken dien je aan de expert over te laten. Lees de informatie die je kunt vinden over de aankoop van warmtepompen en kijk wat voor jou belangrijk is. Uiteraard is je budget medebepalend, laat het echter niet leidend zijn. Een warmtepomp is namelijk een investering voor vele jaren, de werking ervan mag dus niet tegenvallen. Om zoveel mogelijk energie te besparen en je energierekening te verlagen is een warmtepomp een prima middel. De besparing zal nog hoger zijn als je naast een warmtepomp de juiste isolering in je woning laat aanbrengen. Het is de combinatie die zorgt voor optimaal gewin.

Warmtepomp installeren, wie kies je hiervoor?

Als je het milieu wilt sparen, je energierekening wilt verlagen en comfortabel wilt wonen kies je een warmtepomp. Vraag brochures aan om je te informeren, bezoek een modelwoning met warmtepomp en zoek een vertrouwd installatiebedrijf. Laat een offerte maken, zodat jij de kosten kent. Het bedrijf zal je tevens wijzen op de mogelijkheid subsidie aan te vragen en je daarbij helpen. Uiteraard kies je een bedrijf waarbij jij je goed voelt, die je wegwijs maakt in de materie van de warmtepomp en waar je garantie krijgt. Lees recensies, dan ken je de ervaringen van anderen met een bepaald bedrijf.