De slaapkamertrends blijven prachtig. Van oudsher zijn er al sets te verkrijgen, een ledikant met nachtkastjes en bijpassende kledingkast, maar in nu veel meer stijlen. Bij bedtwijfelaars is het online aanbod van matrassen goed te vergelijken. Bedden en matrassen, boxspring en bedframes komen allemaal aan bod in leuke en informatieve artikelen.

Matrassen vergelijken

De bodem van het bed en matras is letterlijk van vitaal belang. Een matras moet goed steunen, vocht afvoeren, en nog veel meer doen om je vitaal te houden. Misschien is voordat je de stijlen gaat bekijken matrassen vergelijken belangrijker? Om het makkelijk te maken zou je eerst een vergelijking kunnen maken uit de volgende merken en typen matrassen:

  • Matt Sleeps
  • Auping Vivo
  • M line slow motion 7
  • Tempur Sensation Cooltouch
  • Emma Original

Deze vergelijk is makkelijker dan een andere vergelijk. Bijvoorbeeld materialen vergelijken zoals polyether matras, latex matras, pocketvering matras, of traagschuim matras. Als je merken en typen vergelijkt, dan vergelijk je matrassen die uit verschillende lagen van materialen bestaat, en niet specifiek één materiaalsoort.

Slaapkamerinterieurs in alle denkbare uitvoeringen met extra opbergruimte

In het intro staat al geschreven dat de slaapkamertrends prachtig zijn. Het is naar ieders stijl en smaak mooi te maken; altijd is er een aansluiting te vinden bij de vloerbedekking en de wanddecoratie. Zodra de inrichting er staat is het met verlichting en accessoires sfeervol en mooi te maken. Omdat smaken verschillen, in deze tekst geen aandacht voor één specifieke stijl. Wel aandacht voor een beproefde vinding die veelvuldig te verkrijgen is. In schepen zijn geen bedden maar kooien. Kenmerkend voor een scheepskooi is opbergruimte onder het bed. Dit biedt veel voordelen. Een slaapkamer in huis is altijd rommeliger dan die in een showroom. Als voorbeeld, in de showroom staat geen stoel met kledingstukken erop en er overheen gehangen. Omdat opbergruimte onder het bed gewoon is, is het makkelijker om te streven naar die slaapkamer die je in een showroom aantreft. Bijvoorbeeld, zo’n vier seizoenen dekbed, in de zomermaanden kun je die extra warme laag opbergen in het bed. Dan is dat uit het zicht, wat rest is dan inderdaad die stoel met kleding eroverheen die je niet in een showroom, maar wel in een slaapkamer aantreft.

Een hemelbed is evenals de boxspring populair

Omdat het over de slaapkamertrends moet gaan, is het logisch dat de meest populaire bedden aandacht krijgen. De boxspring heeft zich aan alle kanten bewezen, deze liggen zo lekker dat ’s ochtends uit bed komen nog lastiger is. De boxspring kan dan ook gezien worden als iets wat tijdloos is. Wat echt trend is, en misschien wel tijdloos zal worden, is een stalen ledikant met een frame erboven. Zo’n oerdegelijk bed, met daarin een goede bodem en matras, is een uitnodiging voor creativiteit. Je kan allerlei stoffen over het stalen frame draperen waardoor je het idee verkrijgt van het klassieke hemelbed. In de zomer is het frame weer handig voor die klamboe, je zou een tentje kunnen bouwen maar geen mug in kan komen. Het is daarom de moeite waard om bij beddentwijfelaars.nl de stalen bedden te bekijken, en dan met name Matt sleeps – De Loft. Het is zo’n praktisch bed, de kans groot dat de trend niet zal verdwijnen.