In 2023 is het verplicht gesteld vanuit de overheid om in het bezit te zijn van minimaal energielabel C. Een energielabel laat zien hoe energiezuinig uw pand is. Het hoogste energielabel is energielabel A en het laagste energielabel heet energielabel G. Het energielabel is een factor die bepalend is voor de uiteindelijke waarde van uw pand als u die oplevert, verkoopt of gaat verhuren. Daarnaast kunt u ook extra energiekosten besparen, zodra u een energielabel aanvraagt.

Huur een onafhankelijke adviseur in

Een energielabel kan alleen worden opgezet door een erkend specialist, maar ook door Beter Energielabel. De energieadviseur helpt u bij het opstellen van het energielabel en brengt samen met u in kaart, wat de kansen zijn om de waarde van uw bedrijfspand te verhogen. Dit kan gaan om diverse factoren zoals het verbeteren van de wand- en muurisolatie, maar er wordt ook gekeken naar de ventilatie en verwarmingsinstallaties die aanwezig zijn in uw bedrijfspand. Vervolgens zal de energieadviseur u helpen om de energieoplossingen te realiseren. Het verhogen van een energielabel kan een behoorlijke investering zijn, echter heeft de overheid diverse subsidies in het leven geroepen, waarmee u de terugverdientijd kunt verkorten. Dit zijn subsidies zoals EIA en SDE+. Ook in de toekomst kunt u extra kosten besparen, doordat een energiezuiniger gebouw minder verbruikt en u dus minder kosten maakt op jaarbasis.

Kies voor duurzaam

Door voor extra duurzame oplossingen te kiezen zoals zonnepanelen kunt u nog meer kosten besparen. U kiest dan niet alleen voor een beter klimaat, maar u verdient uw investering ook nog eens snel terug. Ook kunt u een energiemonitor uitvoeren. In dit geval wordt er gekeken naar het energieverbruik, waarbij er vervolgens gekeken wordt waar u kosten kunt besparen of waar u onnodig energie verbruikt. Een totaaloplossing wat gunstig is voor uw onderneming en voor het klimaat.