Wanneer we het over milieubewust autorijden hebben, dan is het rijden in een elektrische auto momenteel toch wel de meest duurzame manier. Elektrische auto’s stoten geen giftige gassen uit en zijn enorm stil. Waar voorheen het kritiekpunt nog te vinden was bij de lage actieradius van de elektrische auto’s kan ook daar momenteel niemand meer over klagen. Nieuwe elektrische auto’s behalen al een afstand van 500 kilometer met een volle accu. En wanneer er toch opgeladen moet worden is met de snellaadfunctie de accu weer volledig vol in zo’n 20 minuten. Het enige waar nog over te twisten valt is de nieuwprijs van dergelijke elektrische auto’s. Die ligt inderdaad een stuk hoger in prijs dan dezelfde auto maar dan op een fossiele brandstof. Dit komt door de innovatieve elektromotor die deze wagens bezitten. Deze zijn nou eenmaal veel moeilijker te maken dan een motor die draait op benzine of diesel.

Ook de aanschafprijs van een elektrische auto hoef je niet te betalen

Maar ook de nieuwprijs van een elektrische auto mag geen reden meer zijn om duurzaam te gaan autorijden. Dankzij elektrischeautolease.nl kan vandaag de dag iedereen in een gloednieuwe elektrische auto rijden zonder daarvoor de aanschafprijs  te hoeven betalen. Wanneer je voor elektrische auto lease kiest, betaal je een vast vooraf afgesproken maandbedrag aan de leasemaatschappij. Daarbij zijn de enige kosten die je nog hebt het opladen van je auto en natuurlijk de parkeerkosten en de eventuele verkeersboetes. Alle andere kosten zoals de autoverzekering en de onderhoud en reparatie kosten komen voor rekening van de leasemaatschappij.

Welke elektrische auto past bij jou?

Natuurlijk is er een top tien meest verkochte elektrische auto’s  te vinden. Ook zie je een lijst met goedkoopste elektrische auto’s. Maar een lijst met beste elektrische auto’s voor jou, die is niet te maken. Die kun jij alleen zelf opstellen. Maak een lijstje met kenmerken waar jouw elektrische auto aan moet voldoen. Jouw elektrische auto kan bijvoorbeeld klein zijn omdat je deze dagelijks in de stad moet parkeren in krappe parkeerplaatsjes. Of juist groot, omdat je voor je werk als het ware in de auto leeft en dan is ruimte wel erg prettig. De ideale elektrische auto is dus voor iedereen anders. Zoek jij bijvoorbeeld een auto met veel bagageruimte, een bepaald model, één met de hoogste actieradius of een supersnelle elektrische auto?

De juiste elektrische auto gevonden?

Wanneer je al deze kenmerken hebt opgeschreven vul je deze in op de website van elektrischeautolease.nl. Op deze manier blijft er een lijstje met auto’s over die aan jouw eisen voldoet en hoef je alleen daar nog maar uit te kiezen. Je ziet dan ook direct de nieuwprijs, de prijs die je betaald wanneer je kiest voor een leasecontract en alle overige belangrijke informatie.