Veel mensen vinden bijdragen aan duurzaamheid steeds belangrijker. Het geeft een fijn gevoel dat jij je steentje bijdraagt aan een beter milieu. Ook in en rondom je eigen woning kun je veel doen om bij te dragen aan duurzaamheid. Wij zetten 6 tips op een rijtje voor een groenere woning!

Tip 1: Energieverbruik

Met een beetje extra aandacht voor je energieverbruik kun je je huis al een stuk groener maken. Wist je dat veel energiesoorten helemaal niet duurzaam of milieuvriendelijk zijn? Gelukkig zijn er voldoende alternatieven. Zoek uit wat het beste bij jouw huis past!

Tip 2: Voedsel

Het produceren van ons dagelijkse voedsel  is erg schadelijk voor het milieu. Denk daarom eens aan een eigen moestuintje om verschillende soorten groente en fruit te verbouwen. Zo draag je niet alleen bij aan een beter milieu maar bespaar je ook nog eens geld.

Tip 3: Zonnepanelen

Ook met zonnepanelen draag je bij aan een beter milieu, op deze manier wordt de energie opgewekt die je nodig hebt. Het is een eenmalige investering die je naar verloop van tijd zult terugverdienen.

Tip 4: Recyclen

Kijk eens met een kritische blik naar je meubilair en accessoires. Tegenwoordig zijn er voldoende meubelstukken en decoraties bestaande uit gerecycled materiaal. Zo geef je je kamer niet alleen een nieuwe look maar ben je ook nog eens zeer milieubewust bezig.

Tip 5: Regenton

Misschien wordt het in de toekomst wel verplicht, maar denk er eens over na een regenton te plaatsen. Deze vangt regenwater op wat je later weer voor verschillende dingen kunt gebruiken. Zo kun je er de autoruiten mee wassen of de planten water geven.

Tip 6: Raamdecoratie

Raamdecoratie is iets waar je wellicht niet direct aan denkt als het om verduurzamen gaat. Toch draagt dit erg bij aan het isoleren van je woning, vooral gordijnen op maat zijn erg aan te bevelen. Deze raambekleding zorgt ervoor dat je woning in de winter warmte zal vasthouden, en in de zomer juist de hitte buiten blijft. Daarnaast passen gordijnen uitstekend binnen een modern interieur!

 

Welke tips ga jij zeker gebruiken?