zonnepanelen

Als je erover nadenkt om zonnepanelen te laten plaatsen dan is de eerste vraag; is het dak van mijn huis geschikt? De meeste daken zijn geschikt voor zonnepanelen, maar als je het zeker wilt weten dan kun je een zonnepanelen dakscan uit laten voeren. Een deskundige beoordeelt dan of je zonnepanelen kunt laten plaatsen. Het is natuurlijk het meest rendabel om dit te doen op de zuidkant van het dak. Maar ook als jouw huis niet op het zuiden ligt kunnen zonnepanelen een aanvaardbaar rendement opleveren. Dit kun je uit laten rekenen door een deskundige. 

Zonnepanelen plaatsen is vakwerk

Een zeer ervaren klusser zal het wellicht wel voor elkaar krijgen om zonnepanelen zelf te plaatsen. Maar het is helemaal geen schande als je dat zelf niet voor elkaar krijgt. Bedenk dat je ervoor op het dak moet klimmen, alleen dat is al een risico als je daarvoor niet de juiste en veilige materialen tot je beschikking hebt. Je kunt de werkzaamheden uitbesteden aan de zonnepanelen specialisten van Zonduurzaam. Zij kunnen jouw dak voorzien van panelen voor zonne-energie en verzorgen ook de aansluiting. Dit mag je niet zelf doen, omdat handelingen aan het elektriciteitsnet alleen mogen worden uitgevoerd door hen die daarvoor bevoegd zijn. 

Niet elk dak is geschikt

Standaard zonnepanelen hebben een behoorlijk gewicht. Dat betekent dat niet elk dak geschikt is om daar zonnepanelen op te leggen. Het is natuurlijk heel belangrijk om zeker te weten dat het draagvermogen van het dak voldoende is, anders kan dit leiden tot een enorme ravage. Laat dus je dak controleren als je niet in een standaard woning woont waarvan zeker is dat het dak voldoende stevig is voor zonnepanelen. Er wordt overigens wel gewerkt aan panelen die een stuk lichter in gewicht zijn zodat meer huizen gebruik kunnen gaan maken van zonne-energie in de toekomst. Als je dak nu ongeschikt blijkt kun je de ontwikkeling daarvan in de gaten houden.

Stap ook over op zonnepanelen

Wil je verduurzamen en tegelijk fors besparen op je energiekosten? Laat dan nu een dakscan uitvoeren om te ontdekken of jouw huis geschikt is voor zonnepanelen. De investering verdien je binnen enkele jaren terug. Bovendien krijgt je woning een hoger energielabel. Dit is gunstig als je het huis verkoopt. Zonnepanelen dalen in prijs en er is bovendien een aantrekkelijke subsidie mogelijk via de overheid.