Veel mensen poetsen zich elke dag weer een ongeluk om kalkaanslag te verwijderen in de badkamer en keuken. In deze ruimtes zorg kalk voornamelijk voor een ontsierend effect, maar ongezien kan calciumrijk water zorgen voor veel grotere ellende. Om dit te begrijpen moeten we eerst beter kijken naar ons Nederlandse leidingwater. Dit is voornamelijk afkomstig uit de duinen, rivieren en oppervlaktewater. Hierdoor is er relatief veel calcium of kalk in het water aanwezig. Zelfs na uitgebreide filtratie door de diverse waterleidingbedrijven blijft er vrij veel calcium in het water achter. Bij jou thuis gaat het water inclusief kalk door alle leidingen heen. Zo komt het onder meer terecht in de vaatwasser, waterkoker, wasmachine en het strijkijzer. Als het water weggelopen of verdampt is, blijven de kleine kalkdeeltjes achter. Doe je hier niets aan, dan kunnen ze na verloop van tijd de leidingen verstoppen of zelfs beschadigen. Daarom is het belangrijk om in te grijpen en te kiezen voor een waterontharder.

Wat kan een waterontharder doen voor mijn huis?

Door een waterontharder Papendrecht te laten installeren zorg je heel eenvoudig voor zuiverder en vooral ook veel zachter water. De waterontharders van Nederlands fabricaat zijn specifiek ontwikkeld om ons harde leidingwater direct bij de basis te ontdoen van een teveel aan kalk. De filters in de waterontharder nemen zelfs de kleinste calciumdeeltjes op en voorkomen zo dat deze verder kunnen stromen, bijvoorbeeld richting je douche of de wasmachine. Dankzij de inzet van een wateronthardingssysteem merk je direct vooruitgang. Geniet voortaan bijvoorbeeld van veel zachtere douchebeurten en laat je positief verrassen door de afwezigheid van lelijke kalksporen op je kranen en tegels. Nog een groot voordeel van een waterontharder is dat je huishoudelijke apparatuur voortaan veel langer meegaat. Je merkt dit misschien niet direct, maar uiteindelijk kun je op deze manier ontzettend veel geld besparen.

Waterontharder kopen

Heb je zelf interesse in de aanschaf van een waterontharder? Maak dan een goede vergelijking tussen het ruime en gevarieerde aanbod. Je doet er goed aan om te kiezen voor een wateronthardingssysteem van een Nederlandse fabrikant. Daarnaast kun je kiezen uit waterontharders in diverse formaten.