zonnepanelen

Steeds meer mensen kiezen ervoor om zonnepanelen op het dak te laten plaatsen. Niet zo vreemd namelijk gezien het feit je er direct enkele tientallen en soms wel honderden euro’s per maand mee kunt besparen. Daarnaast draag je met zonnepanelen ook bij aan een beter milieu. Doordat je een stuk minder uitstoot hebt, zal dit ten goede komen aan zowel dier en milieu. De investering die zonnepanelen met zich meebrengt, zijn meestal al na 5 tot 8 jaar terugverdient, wat betekent dat je vanaf dit moment alleen nog maar gaat renderen. Het is dus zeker een overweging waard! Toch zijn er een aantal zaken waar je op moet letten alvorens je zonnepanelen gaat aanschaffen. Welke zaken dit zijn, noemen we je hier!

Bepaal het aantal zonnepanelen

Wanneer je de uiteindelijke keuze hebt gemaakt om zonnepanelen te laten plaatsen, is het goed je hier verder in te verdiepen. De eerste vraag is natuurlijk, hoeveel panelen je wilt plaatsen. Dit is afhankelijk van een tweetal factoren. De eerste is je verbruik en ten tweede de opbrengst van de panelen. Laatstgenoemde is overigens tweeledig, je kunt namelijk kiezen voor zonnepanelen met verschillende opbrengsten. Dit in combinatie met het aantal zonuren bepaald jou uiteindelijke rendement en dus benodigde aantal panelen.

Vraag meerdere offertes voor zonnepanelen op

Ga jij op zoek naar een aanbieder voor zonnepanelen, dan is het altijd verstandig om meerdere offertes op te vragen. Zo heb je voor jezelf een beeld van wat er allemaal mogelijk is in de markt, maar niet geheel onbelangrijk ook de verschillende prijzen die aanbieders hanteren. Via www.zonnepanelen.net kun je gemakkelijk en eenvoudig offertes opvragen bij verschillende aanbieders, zodat je voor jezelf een goede en vooral eerlijk vergelijk kunt maken. Wel is het belangrijk dat jij je niet alleen blindstaart op de prijs die wordt genoemd. Zaken zoals levertijd en vooral garantie spelen hierin ook een belangrijke rol in je uiteindelijke keuze. De één kan namelijk wel enkele honderden euro’s duurder zijn, maar wanneer ze bij eventuele problemen niet thuisgeven, is het onderaan de streep natuurlijk een stuk duurder.

Subsidie op zonnepanelen

Dat we met elkaar allemaal ons steentje moeten bijdragen aan een beter en schoner milieu, dat moge duidelijk zijn. Niet voor niets worden er daarom subsidies ter beschikking gesteld om dit te realiseren. Raadpleeg dus altijd jouw gemeente om te kijken wat er bij jou mogelijk is. Daarnaast is het ook goed in gesprek te gaan met je bank, want ook verduurzaming aan je huis komt je energielabel ten goede, wat ook voor een bank interessant kan zijn om eventueel mee te werken aan een financiering voor je zonnepanelen.