De belangstelling voor een biologische matras groeit gestaag. Waarom die grote populariteit te danken is heeft vooral te maken dat biologische matrassen garant staan voor een gezonde nachtrust en vooral comfortabel aanvoelen. Een ander pluspunt is dat een biologisch matras van Una Matras een steentje bijdraagt aan het beschermen van het milieu. Ontdek deze 3 hoofdredenen waarom steeds meer mensen een biologische matras op hun verlanglijstje hebben staan.

1. Vermijd huisstofmijten met biologische matrassen

Huisstofmijten kunnen voorkomen in elke woning. Je ontsnapt er eenvoudigweg niet aan. Ze zijn vooral aanwezig in een badkamer en matrassen. Een biologische matras is vervaardigd uit biologisch katoen, wol of latex. Vooral latex is iets waar huismijten afkerig van zijn. Op die manier voorkom je dat biologische matrassen ongewenst bezoek van huisstofmijten krijgen. Een andere voorzorgsmaatregel die je kan nemen is door het beddengoed op een temperatuur van 60 graden een wasbeurt te geven. Voorzie wel dat het kurkdroog is voor dat je het bed weer vers opmaakt. Een kleine hint. Open het dekbed en laat tweemaal dagelijks de slaapkamer goed doorluchten via het openen van het raam. Zo zal je geen schrik moeten hebben dat een huisstofmijt zich in een latex matras nestelt.

2. Je helpt de bescherming van rubberbomen een handje

Als je plannen hebt om een matras van biologische latex aan te schaffen, dan steun je ook de ecologische voetafdruk van rubberbomen met het daarmee gekoppelde milieu. De bomen worden immers volgens biologische kwaliteitsnormen geteeld en onderhouden. Zo wordt het sap wat noodzakelijk is voor de productie van biologische latex op een verantwoorde wijze afgetapt. Door deze verwerkingsmethode toe te passen blijven de bomen gezond en mooi onaangeroerd. Dankzij dit speciale productieproces blijft de boom voldoende zuurstof afgeven.

3. Biologische matrassen en de garantie van natuurlijke materialen

Voor wie het milieu hoog in het vaandel draagt, voldoen biologische matrassen aan bepaalde voorwaardevereisten. Zo moeten ze uit honderd procent gecertificeerde biologische materiaalsoorten worden vervaardigd. Natuurlatex is daar een schoolvoorbeeld van. De matras zorgt dat de lucht en het aanwezige vocht op een natuurlijke manier gaat circuleren. Dit heeft het grote voordeel dat je tijdens je nachtrust niet oververhit geraakt tijdens het tukken. Vooral tijdens een hittegolf in de broeierige zomermaanden zorgt dit voor een gigantisch pluspunt. Daarnaast bevat een biologische matras geen chemicaliën of andere schadelijke stoffen.