Wanneer u in de tuin zit, wilt u natuurlijk dat een natuurlijke sfeer uitstraalt, maar tegelijkertijd ook genoeg privacy biedt. De meeste mensen zetten een bakstenen muur of een schutting neer. Echter is een muur of schutting in de meeste gevallen een groot vlak dat geen extra sfeer meebrengt. Gelukkig zijn er een aantal planten die perfect fungeren als tuinafzetting, zoals een hedera schutting of een beukenhaag. En wilt u een border wat meer definitie geven? Daar is sierglas meer dan geschikt voor.

Hedera schutting

Een hedera schutting is een van de meest verkocht kant en klare hagen. Dit is een schutting die mooi groen is en meteen en gemakkelijk te plaatsen is. Op deze manier hoeft u niet meer jarenlang te wachten totdat de klimop langzaamaan over de schutting heen groeit. Wel zo prettig! Hedera groeit snel en vraagt om weinig onderhoud. Zo voldoet tweemaal per jaar snoeien. Wist u dat hedera door het hele jaar geplaatst kan worden, met uitzondering van tijdens vorst? Ook in de winter blijft de hedera schutting mooi groen.

Beukenhaag

beukenhaag kopen? Een beukenhaag wordt ook veel gebruikt voor het afschermen van tuindelen, of ter afbakening van de tuin. Een beukenhaag is in twee soorten verkrijgbaar. Zo kunt u een rode beukenhaag kopen, maar ook een groene. Hij is gemakkelijk te snoeien en groeit snel, waardoor hij snel het gewenste formaat heeft. U kunt hem laag laten, of heel hoog laten groeien. Het is net wat u wilt! Bovendien kunt u hem ook solitair planten.

Siergras

Siergras wordt niet veel gebruikt als tuinafzetting, want siergras wordt niet heel hoog. Siergras wordt daarentegen in een groep heel erg veel gebruikt als bodembedekker, maar kan ook uitstekend solitair worden geplaatst. Wanneer u bepaalde soorten siergrassen na het kopen bij elkaar zet, zorgt dit voor een tuin met een speciaal karakter. En dat het hele jaar door! Ze zijn namelijk winterhard en bloeien in de wintermaanden in de meeste gevallen mooie aren. Siergrassen kopen, of juist een hedera schutting of een beukenhaag? Dat doet u bij de Plantenspecialist.