refurbished Iphone

In deze tijden zijn we allemaal direct of indirect op zoek naar hoe we ons steentje bij kunnen dragen aan een beter klimaat. Voor de één is dit vaker met fiets dan met de auto op pad gaan. Voor de ander is het minder vlees eten. Er zijn echter nog meerdere, wellicht wat onbekende, manieren hoe je effectief kan bijdragen aan een schoner klimaat. Het kopen van een refurbished iPhone is hier een van. In dit webblog vertellen we je er meer over.

Refurbished, ook voor iPhones?

Jazeker, het is mogelijk. Refurbished iPhones zijn iPhones die van A tot Z zijn gecontroleerd op technische fouten en esthetische onzuiverheden. Ze zijn van binnen weer helemaal opgeknapt en aan de buitenkant vervolgens geselecteerd op hun mate van krassen en deuken. Zo zijn er verschillende gradaties waarin refurbished iPhones worden aangeboden en variëren van ‘zo goed als nieuw’ tot ‘zichtbaar gebruikt’. Met de aankoop van een ‘zichtbaar gebruikte’ variant bespaar je vanzelfsprekend meer euro’s dan met een ‘zo goed als nieuw’ variant. Er zijn verschillende aanbieders die op dit moment refurbished iPhones aanbieden voor eerlijke prijzen.

Hoe zit het dan met het milieu?

Doordat je met een refurbished aankoop geen nieuw geproduceerde iPhone koopt, draag je bij aan een lagere CO2-uitstoot. Dit komt omdat er niet meer gegraven hoeft te worden naar schaarse delfstoffen. Ook bespaar je een hoop waterverspilling. Met de aankoop van een refurbished bespaar je dus niet alleen geld, maar ben je ook milieubewust bezig.

Welke refurbished iPhone nemen?

Er zijn verschillende refurbished iPhones waar je uit kan kiezen. Twee hele interessante toestellen zijn de refurbished iPhone 8 en de iPhone 11 refurbished. Ze hebben allebei hun unieke kenmerken. Zo is de iPhone 8 een zeer geschikt toestel voor mensen die behoefte hebben aan het stabiliteit en het gemak van Apple, maar daar niet onnodig extra voor willen betalen. De iPhone 8 is met zijn 4,7 inch en Touch ID een klassiek model en refurbished nog eens extra voordelig. De iPhone 11 daarentegen is er voor de fotografen. Dit model heeft twee camera’s en is dus ideaal voor het maken van portretfoto’s. Daarnaast is dit model met zijn 6,1 inch een stuk groter dan de iPhone 8, dus filmliefhebbers komen zullen met de iPhone 11 beter af zijn.

Waar moet ik op letten bij een refurbished aankoop?

Er zijn een aantal punten waar je op moet letten wanneer je een refurbished iPhone koopt. Zo is het verstandig om te controleren hoeveel jaar garantie je krijgt, wat de gemiddelde levertijd is en of het een financieel gezonde aanbieder is. Gelukkig is dit bij partijen die beschikken over een refurbished keurmerk wel goed. Partijen met een refurbished keurmerk voldoen namelijk standaard aan een aantal vooropgestelde eisen, waardoor jij een kwalitatief goed product en een goede service krijgt.