Betaal niet teveel voor je energie. Weet je hoe je dat kunt voorkomen? Door energie vergelijken, niet elke tien jaar maar doe het elk jaar opnieuw. Het kan je zomaar vele euro’s opleveren, dat lukt ook jou als je even deze kleine moeite neemt. Ben je goedkoper uit bij een andere leverancier, dan is overstappen energie de volgende stap. Kijk eens met welk bedrag jij je vaste lasten kunt verlagen, dat is prettig, toch?

 

Check je energierekening en bespaar

Het leven is als duur genoeg, leuk als je op vaste lasten kunt besparen. Voer met enige regelmaat een check uit en kijk wat er anders en goedkoper kan. Dit doe je met je verzekeringen en maak er een goede gewoonte van om dit ook met je energie te doen. Hetzelfde product tegen een lagere prijs daar wil jij toch zeker ook van profiteren? De cijfers wijzen het echt uit, energieleveranciers met elkaar vergelijken kan je een mooi voordeeltje opleveren. Je hoeft er de deur niet voor uit. Je kunt het vanuit huis regelen. Als je besluit over te stappen, dan zal de nieuwe leverancier deze overstap voor je regelen. Vaak zal de gehele of een gedeelte van de boete, die je krijgt als jij je huidige contract voor de vervaldatum opzegt, door de nieuwe energieleverancier worden betaald of worden vergoed.

 

Goedkoper kan altijd met energie!

Fijn als het goedkoper kan, zul je denken, maar je gelooft er niet in en wilt die rompslomp niet. Daar past maar één antwoord op. Wil jij elke maand teveel blijven betalen? De rompslomp heb je niet zelf, maar wordt uit handen genomen door de nieuwe leverancier. Het is te begrijpen dat je niet overal intrapt. Er worden vaak gouden bergen beloofd en het resultaat is dat jij met de gebakken peren blijft zitten. Bij de levering van energie is dat echt niet het geval, vergelijken werkt in jouw voordeel. Veel mensen zijn je voorgegaan en betalen veel minder per maand en ze zitten er even warm bij als jij. Nog niet helemaal overtuigd? Doe de check online en kijk wat je kunt verdienen door over te stappen.

 

Online energie aanbod bekijken

Kijk online en zie de kleine en grote leveranciers, welke heb je nu? Wat betaal je nu per maand? Kan het minder, of zit je wat de energielevering betreft al oké? Even checken, dan weet je zeker dat je niet teveel betaalt. Dat moet toch een fijn gevoel zijn. Kortom: betaal je teveel, maak een afspraak met een goedkopere leverancier. Vraag een offerte en als je akkoord gaat, zal hij verder zorg dragen voor de afwikkeling van de overstap, meteen of nadat je contract is afgelopen. Dit wordt allemaal voor jou geregeld. Kan jouw energierekening niet omlaag door over te stappen naar een andere leverancier? Dan hoef je uiteraard niets te doen.