Vergroening is al jaren een hot topic in zowel de concumentenwereld als de bedrijfswereld. Mensen en ondernemingen dienen groener te gaan leven en opereren om bij te dragen aan een betere wereld. De impact van een volledig groene onderneming is natuurlijk vele malen groter dan de impact van een volledig groen individu; maar dit mag zeker niet betekenen dat het individu zich minder verantwoordelijk voelt. Alle individuen hebben samen ontzettend veel impact met zowel de eigen ecologische voetafdruk als de ecologische voetafdruk van de onderneming waarin de individuen werkzaam zijn. Het is natuurlijk logisch dat je impact als individu op een onderneming in eerste instantie niet zo groot is. Je kunt echter wel een enorme impact hebben door bijvoorbeeld een vergroening sparsessie te houden met je leidinggevende of de eigenaar van het bedrijf waar je werkzaam bent.

Verbeter je eigen tevredenheidsniveau 

Om je baas of werkgever ervan te overtuigen het bedrijf te vergroenen zul je natuurlijk wel met concrete voorbeelden aan moeten komen. Deze innovaties kunnen naast dat ze het bedrijf verder helpen ook bijdragen aan jouw persoonlijke tevredenheidsniveau dat je bij je werk ervaart. Je kunt het bedrijf waarin je werkzaam bent er bijvoorbeeld van overtuigen om van reguliere lease auto’s over te stappen op elektrische lease auto’s. Aan de ene kant vergroen je het bedrijf waarin je werkt, en aan de andere kant voel jij je waarschijnlijk ook meer op je gemak. Door te kunnen rijden in een Polestar 2 of een Kia e-Niro in plaats van in de brandstof slurpende leaseauto waar je nu waarschijnlijk in rondrijdt, zul je ook tijdens je woon-en werkverkeer nog het gevoel hebben dat je goed bezig bent!.

Verbeter je bedrijfs’ tevredenheidsniveau 

Door je werkgever op verschillende mogelijkheden van vergroening te wijzen, zal ook de onderneming waar je werkzaam in bent er op vooruitgaan. Wijs je werkgever bijvoorbeeld op de enkelzijdige ramen die nog in het pand zitten en je bedrijf iedere winter honderden euro’s kosten. Ook is het raadzaam om je baas op de impact van elektrische leaseauto’s te wijzen. Door in elektrische leaseauto’s rond te rijden zullen buitenstaanders het bedrijf zien als voorloper op het gebied van vergroening. Deze positief beïnvloedde factor in het aankoopbeslissingsproces van de potentiële klanten zal zelfs je verkopen doen stijgen!