Het bedrijfspand van je onderneming is een plek waar medewerkers zich op hun gemak moeten kunnen voelen. Als je medewerkers zich op hun gemak voelen zullen ze eerder bereid zijn om een stapje extra voor de onderneming te zetten. Tegenwoordig speelt de mate van groenheid van een onderneming steeds meer mee in het tevredenheidsgevoel dat de medewerkers ervaart tijdens het werken van de onderneming. Dit geldt overigens niet alleen voor de tevredenheid van de medewerkers, maar ook voor de tevredenheid van afnemers en leveranciers. Een groene werkomgeving creëren is anno 2020 dus van levensbelang. Je kunt op verschillende manieren bijdragen aan de vergroening van jouw onderneming en de groene uitstraling van jouw onderneming. In deze blog geven we je enkele handvatten die je kunnen helpen bij de vergroening van jouw onderneming!

Het kantoor

Een duurzamer kantoor draagt bij aan de algehele ecologische voetafdruk van jouw onderneming. Als je bijvoorbeeld de techniek klimaatbeheersing voor kantoor toepast zal de temperatuur in het kantoor van jouw onderneming altijd in balans zijn met de buitentemperatuur. Op deze manier zal de temperatuur altijd juist zijn en zullen je medewerkers altijd in frisse lucht kunnen werken! 

Auto’s

Veel bedrijven werken met leaseauto’s. De leaseauto’s worden gebruikt om de medewerkers van a naar b te kunnen vervoeren. Dit gaat zowel om woon-werkverkeer als om verkeer tussen de klanten et cetera. Een manier om bij te dragen aan de groene uitstraling van je onderneming is het overstappen op elektrische leaseauto’s. Zo krijgen je medewerkers het gevoel dat ze echt in een groene onderneming werken en ziet de buitenwereld dat je ook bereid bent om te investeren in een duurzame toekomst!

Leverancierskeuze

De leverancierskeuze laten afhangen van de mate van de leverancier is een drastische maar steeds vaker gemaakte keuze. Door in je leveranciersbeleid duidelijk uit te stralen dat je enkel met leveranciers wilt samenwerken die groen en duurzaam hoog in het vaandel hebben zul je je als onderneming ook omringen met duurzame mensen. Door met duurzame leveranciers samen te werken weet je dat het volledig proces binnen je onderneming duurzamer en groener wordt.