water

Het is aan de orde van de dag: hard water, het bevat veel calcium en dat heeft allerlei consequenties. Onder de douche of in bad is het minder prettig. Bij het wassen van het haar is het ook onplezierig. Maar er kleven nog meer nadelen aan, tevens zijn er consequenties op de lange termijn. Het schoonmaken van het sanitair of de rest van het huis laat sporen van calcium na. Maar het kan nog erger, elektrische apparatuur kan minder goed of helemaal niet meer werken. Dit geldt al voor de waterkoker en het koffiezetapparaat, maar kan ook gelden voor de wasmachine. Zo wordt de calcium in het water een dure zaak. Maar er is een oplossing, namelijk in de vorm van waterzuiveraars. 

Voorkomen van leed door hard water

Met behulp van waterzuiveraars wordt kalkaanslag, ook in apparatuur, voorkomen. Dat voorkomen beter is dan genezen is al lang bekend. Daarom is er de mogelijkheid om gebruik te maken van een waterontharder. Hiervoor is de Aquablu geschikt. Met behulp van dit apparaat wordt het calcium en het magnesiumgehalte lager waardoor het water in het DH gehalte daalt. Op deze manier wordt het water zachter en aangenamer. Tevens zal het niet op korte en lange termijn voor schade zorgen bij huishoudelijke apparatuur. Zuiver water is altijd te prefereren, nog een reden om hiervoor te kiezen. Het vergemakkelijkt tevens het schoonhouden van de keuken en het sanitair, omdat er geen kalkaanslag meer op komt. 

Een waterontharder van Aqua Blu

Er zijn verschillende modellen waterzuiveraars verkrijgbaar bij Aquablu. Zo kan het aangepast worden aan uw behoeften en tevens aan de financiën. Een klein model waterontharder is mogelijk, bijvoorbeeld voor het koffiezetapparaat of de vaatwasmachine. Maar als het gaat om het gehele huishouden, is het aan te bevelen om voor waterzuiveraars te kiezen die groter zijn. Het ligt aan de grootte van het huishouden hoeveel liter water gezuiverd moet worden op dagelijkse basis. Als het gaat om een bedrijf, zoals in de horeca, is er natuurlijk een nog grotere installatie noodzakelijk. 

Hoe werkt een waterontharder precies?

Op zichzelf is het eenvoudig als het gaat om de werkwijze. Met behulp van de koolstoffilter worden de metalen en de chemicaliën uit het water gefilterd. Zo ben je verzekerd van zuiver drinkwater, zonder hoge kosten en tevens veiligheid voor de apparatuur.

Over andere consequenties hoef je je geen zorgen te maken. De waterzuiveraar van Aquablu maakt geen gebruik van zout of chemicaliën, het verzorgt geen schade aan het milieu. Ook de juiste mineralen worden niet uit het water gefilterd, integendeel. Zo ben je verzekerd van een glas drinkwater dat zuiver is. Ook in bad of in de douche zal je het verschil merken. Dit geldt ook voor de schoonmaak in het algemeen, er zullen geen kalksporen meer zijn in o.a. de douchecabine en de gootsteen. Zowel op korte als op lange termijn is er geen schade meer voor de huishoudelijke apparatuur. Iets voor jou, zo’n waterontharder?