zonnepanelen
Steeds meer mensen kiezen voor zonnepanelen kopen. Logisch, want gezien de kosten voor energie steeds hoger worden en we ook duurzamer willen leven, is het laten plaatsen van zonnepanelen hier natuurlijk een logisch gevolg van. Je kunt tegenwoordig bijna niet meer om je heen kijken en je ziet wel meerdere daken die vol liggen met zonnepanelen. Uiteraard zijn er altijd een aantal uitzonderingen, die (nog) niet zover zijn. Hoor jij nu ook bij deze laatste groep die nog geen zonnepanelen op het dak heeft liggen, dan is het goed om hier eens serieus over na te gaan denken. Omdat het belangrijk is rekening te houden met een aantal zaken, hebben we een aantal praktische tips voor je.

Breng je huidige verbruik in kaart

Voordat je daadwerkelijk op zoek kunt gaan naar een partij die zonnepanelen bij je kan plaatsen, is het goed om eerst in kaart te brengen hoeveel stroom je daadwerkelijk verbruikt. Afhankelijk daarvan kan namelijk worden bepaald hoeveel zonnepanelen je daadwerkelijk nodig hebt. Het kan namelijk heel goed zijn dat jouw dak maar ruimte heeft voor een bepaald aantal panelen, waardoor je panelen met een hogere opbrengst nodig hebt. Minder ruimte op het dak hoeft dus niet altijd direct te betekenen dat het niet mogelijk is om je volledige stroomverbruik te kunnen dekken met zonnepanelen kopen via Gaslicht.com. Breng dus eerst je huidige situatie in kaart, zodat je weet welke panelen je nodig hebt en hoeveel dit er dan moeten zijn.

Vraag meerdere offertes op

Wedden op één paar is natuurlijk nooit verstandig om te doen. Zorg er daarom dus ook altijd voor dat je offertes opvraag bij meerdere partijen. Op deze manier krijg je namelijk ook zelf een beter beeld van markt en heb je iets om te vergelijken. Het is aan te raden om minimaal drie bedrijven te benaderen, zodat je direct kunt zien hoe de markt er op dit moment uit ziet. Het kan namelijk heel goed zijn dat het ene bedrijf een stuk meer vraagt dan het andere bedrijf. Dit kan te maken hebben met kwaliteit, maar ook met eventuele garanties en opbrengsten van de zonnepanelen die je wilt laten plaatsen.

Ga af op je gevoel

Het is natuurlijk erg voor de hand liggen om te kiezen voor de partij die het goedkoopste is. Toch wil dit niet altijd zeggen dat het ook de meest verstandige keuze is. Je kunt je namelijk wel voorstellen dat het heel goed kan zijn dat de service bij deze bedrijven misschien wel een stuk minder zijn. Zo zien we vaak dat de garanties wat minder lang zijn en ook is het lastiger om iemand te pakken te krijgen op het moment dat er iets aan de hand is. Je kunt er dus beter voor kiezen om iets meer te betalen bij een partij waar je een goed gevoel bij hebt, dan dat je achteraf spijt hebt dat je hebt gekozen voor de goedkoopste, maar uiteindelijk niet thuisgeven op het moment dat je ze echt nodig hebt.