Waterfilter

Iedereen op de wereld wil graag schoon drinkwater. In sommige delen van de wereld is het drinkwater schoner dan op andere plekken. In Nederland is het drinkwater al enorm schoon. Maar wat nou als ik je zeg dat het water nog schoner kan? Bijvoorbeeld met een beste waterfilter? Het filtert namelijk het zand en vuil uit het water en zo drink je nog schoner water. Het water wat nu uit de kraan komt, is dus prima, maar het kan dus nog beter. Alleen wat voor verschillende soorten typen waterfilters zijn er? En wat zijn dan de voordelen van elk waterfilter?

Iedereen wil zo zuiver mogelijk water

Als je kijkt naar de meest gebruikte soort waterfilter, dan hebben we het over de sedimentfilter. Deze schaffen de meeste mensen aan als ze een nieuw huis kopen, maar ook wanneer je een drink kraan op kantoor hebt of in openbare ruimtes. Een sediment filter verwijdert bijvoorbeeld chemicaliën en metalen. Als je dit zo leest, wil je ook zo snel mogelijk een waterfilter, want die stoffen wil je zeker weten niet in je lichaam hebben wanneer je water aan het drinken bent. Daarnaast heb je ook nog een koolfilter. De naam zegt het al, die zorgt met koolstofkorrels voor het filteren van water.

Het zuivere water wordt omhoog gedrukt

Als je denkt dat er maar twee waterfilters zijn, dan heb je het mis. Je hebt namelijk ook nog de omgekeerde osmose. Dit is ook wel één van de sterkte bescherming tegen onzuiverheden in het water. Er wordt hierbij heel veel druk op het water gelegd, wat ervoor zorgt dat het zuivere water weg wordt gedrukt en het vieze water eigenlijk achterblijft. Dit kan vooral ontstaan door verschillende stoffen in het water. Nu hebben we dus verschillende soorten waterfilters genoemd. Ben je nog niet zeker van je keuze, dan kun je altijd even kijken bij Aqualine review, zo kom je erachter wat andere mensen fijn in gebruik vinden.