e-chopper

Er zijn steeds meer mensen die zich bewust worden van de omvang van het klimaatprobleem. Het is dan ook hoog tijd dat zo veel mogelijk mensen zelf actie ondernemen om milieubewuster te gaan leven. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om je auto minder te gebruiken. Wel moet je dan natuurlijk een goed alternatief hebben, omdat je nog steeds naar je werk en andere plekken toe moet. Gelukkig zijn er voldoende alternatieven voor de auto.

De fiets

Dit is natuurlijk een inkoppertje, maar het is in veel situaties toch echt het beste alternatief voor de auto. Het is namelijk gezond om te fietsen, je kunt er relatief korte afstanden gemakkelijk mee afleggen, het stoot geen broeikasgassen uit en het kost je niets om te fietsen. Echter, toch zijn er nog teveel mensen die voor ritjes van enkele kilometers de auto pakken. Dit is in sommige situaties best begrijpelijk, maar het is toch echt belangrijk om dit niet meer te doen. 

Een e-chopper

Je kunt voor afstanden die je te groot vindt om te fietsen ook voor een ander milieuvriendelijk en gemakkelijk alternatief kiezen. Er zijn tegenwoordig namelijk veel verschillende soorten elektrische scooters die tot 45 kilometer per uur kunnen rijden. Zo kun je bijvoorbeeld een ez-chopper kopen. Dit is een e-chopper die je in verschillende varianten kunt verkrijgen. Je kunt er een kopen die maximaal 25 kan rijden, hier mag je dan op rijden zonder helm. Echter, als je wel een helm op doet, mag je op een andere variant 45 rijden. Wil jij een e-chopper kopen? Dan moet je even op de site van het bedrijf dat deze verkoopt kijken. 

Het openbaar vervoer

Er zijn veel plekken in Nederland die ontzettend goed bereikbaar zijn met het openbaar vervoer. Daarom kan het een goed idee zijn om voortaan met het openbaar vervoer te reizen. Veel werkgevers vergoeden de reiskosten van hun werkgevers met het openbaar vervoer volledig of anders krijg je een passende vergoeding. Daarnaast is dit in veel situaties een erg handige manier om je van de ene naar de andere plek te verplaatsen. Als je grote afstanden moet afleggen, ben je er in veel gevallen sneller met de trein dan met de auto.